2014-02-28

Hjärta av jazz

Ibland händer det att två människor som har ett hjärta av jazz möts. Det händer Steffi och Alvar som oväntat blir vänner över jazzmusiken. Steffi går i nian (så lite som möjligt), spelar bas och drömmer om att bli jazzmusiker vilket inte är helt lätt i lilla värmländska Björke. Alvar åkte till Stockholm på fyrtiotalet och har spelat med Povel Ramel och om det finns en hel del att berätta.
Jag tycker mycket om Hjärta av jazz av Sara Lövestam (Piratförlaget), det är en viktig bok och det är en bok som gör en varm inombords. Visst blir man ledsen av hur tufft det är för Steffi i skolan, men den visar också på att det finns hopp och att man måste göra det man tror på.
Alvar lär Steffi att framförallt tro på sig själv och att de som hackar på henne i skolan egentligen är små människor som har ett stort behov av att göra andra mindre: "Det finns små människor och stora människor. En liten människa hoppas att en annan liten människa ska försvinna. En stor människa hoppas att den lilla ska växa och bli stor."

Underbart är kort:
Likaså en enda gång du möter just den vän du behöver

Inga kommentarer: