2007-02-12

Jag har läst...


...några manus på läsvärda böcker som utkommer senare i år.

John Boyne: Pojken i randig pyjamas (Damm i mars) - det är 1942 och nioårige Bruno bor med sin familj i ett hus vid ett långt staket, innanför finns människor, alla klädda i randiga pyjamasar.
Isabelle Allende: Inés - min själs älskade (Norstedts i maj) - roman om spanjorernas kolonisation av Nya världen på 1500-talet och allra mest om den unga Inés Suárez äventyr i Chile, berättat på Allende-vis.

Marian Keyes: Är det någon där (Norstedts i maj) - den irländska familjen Walsh är tillbaka! Nu mest om Anna, men Claire, Rachel, Maggie, Helen och föräldrarna finns också med.

Håkan Nesser: En helt annan historia (Bonniers i april) - andra boken om Gunnar Barbarotti, denna gång en kriminalroman, jag tycker att den är ännu bättre än Människa utan hund.

Anders Paulrud: Som vi älskade varandra (Bonniers i maj) - tillbaka i Blekinge, nästan lika bra som Ett ögonblicks verk.

Göran Sahlberg: När tiden tog slut (Bonniers i april) - Fadern vill göra sin son till predikant, med kostym och egen skrivmaskin att skriva predikan på. Hans mor menar att det är för tidigt och tycker att en träningsoverall vore bättre. Härlig Underdogkänsla.

Inga kommentarer: