2017-09-11

Hans Alfredson 1931-2017

"Den sista som fick oss att skratta tillsammans" minns DN:s Leif Zern Hans Alfredson. Och så vad det ju. Så mycket skratt och eftertanke.

"Blommig falukorv är titeln på denna bok, vilket framgår av såväl omslagets båda sidor som titelblad, och en massa andra ställen. Titeln syftar på att boken heter så. Den riktar sig företrädesvis till barn, till barnsliga vuxna och djur som kan läsa. Inte nog med att boken innehåller små historietter och teckningar av författaren, det finns även tolv visor med musik av samme författare, komponerad på klangspelet Xylo. Innehållet är moraliskt högtstående hela tiden, utom i de tre sista visorna som är porr för barn. Rekommenderas av en läkare, en psykolog och en badmästare jag känner. H.A."


Det är dags att se om Äppelkriget tror jag bestämt. En schweiziske magnat vill med hjälp av aningslösa och lättlurade riksdagsmän, kommunpolitiker, lokala näringsidkare och en pr-konsult (Gösta Ekman) exploatera det natursköna Änglamark och bygga ett Deutschneyland. Något den äppelodlande familjen Lindberg tar till alla knep för att förhindra. Filmen är gjord 1971, mycket är sig likt.

Inga kommentarer: