2017-01-08

Problemet med får och getter

Det var som sagt inte helt enkelt att hitta en bok att läsa efter Ett litet liv, men en alldeles förtjusande övergångsläsning kom Joanna Cannon: Problemet med får och getter (Louise Bäckelin förlag) att bli.
Året är 1976 och en olidlig värmebölja råder i  brittiska East Midlands. Luften står alldeles stilla och när Mrs Creasy plötsligt är försvunnen från sitt hem vid den annars så lugna förortsgatan börjar spekulationerna kring vad som ligger bakom försvinnandet att surra som flugor. Tursamt nog bor tioåriga Grace och hennes bästa vän Tilly på gatan och de bestämmer sig för att ta reda på vad som hänt. Ingenting undgår deras uppmärksamhet och de mest oväntade saker kommer i dagen.
Missa inte den här roliga och charmiga berättelsen om vuxenvärldens tillkrånglade sammanhang betraktade - och analyserade - av Grace och Tilly. Det verkar ju vara så att världen består av får och getter och att det helt enkelt gäller att ta reda på vilka som är getterna och akta sig för dem. Om man nu ska tro kyrkoherden.

Inga kommentarer: