2016-09-11

Lotta OlssonI höst är Lotta Olsson aktuell med romanen De dödas verkliga antal (Albert Bonnier).
Veronica, eller Nicky, som alla kallar henne utom den gifta och högt uppburna författaren som nu skrivit lyrik utgivet på förlaget där hon arbetar som frilansredaktör, står inför ett livsavgörande val.
Har hon egentligen ett val, vilka andra blir påverkade och vad är det för konstig tid vi lever i?
Alla de som läste och tyckte om Lena Anderssons Egenmäktigt förfarande kommer att gilla den här boken.

Hon tänker på alla dessa som parar drömmen om familjen med drömmen om den exklusiva pumptvålen på den välstädade gästtoaletten i det stora huset där de stora middagarna för den stora vänkretsen ska hållas.
Bubbelvin och snittar i det nyrenoverade köket. Långkok i Le Creuset-grytan i matsalen. Rödvin från beställningssortimentet. Selterglas (inte »dricksglas« eller »vattenglas«, även om det är samma sak) med Pellegrino. Glada barn i jättesoffan. 

Lotta Olsson är också aktuell med en ny bok i serien om Jättemyrsloken och de andra djuren i skogen. Något lurt (Bonnier Calrsen) med illustrationer av fenomenala Maria Nilsson Thore. Jättemyrsloken kan alls inte förstå varför Hasselmusen inte vill gå på maskeraden. Kanske går det att övertyga med lite finurlighet och en och annan vit lögn? Flera av de tidigare tänkvärda, humoristiska och kloka myrsloksböckerna finns nu också i nyutgåva: Konstiga djur, En annan resa och Meningen med livet och tidigare i år kom den hyllade Mitt bland stjärnor, om livets märkvärdighet med illustrationer av Olof Landström.Inga kommentarer: