2016-05-15

Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske


Julia försörjer sig som språklärare i engelska på Berlitz i Wien. Hon har egentligen ett ganska tråkigt liv utan alltför mycket spänning. Hon bor med sin katt i en lägenhet i samma trappuppgång som Elfriede Jelinek och Julia vet alldeles säkert att en dag, då kommer de att bli bästa vänner. En dag kommer Julia också att skriva den där romanen som alla väntat på och som alla vill läsa. Problemet verkar bara vara att alla romanidéer hon kommer på redan verkar vara tagna av andra och så är det ju det där med att hon har sagt på språkskolan att hon har engelska som modersmål.
För att fördriva tiden och ledan svarar hon på alla tänkbara enkäter som kommer i hennes väg och testar sin perfekta hörsel gång på gång bara för att det är gratis.
Tills hon träffar Ben. Kärlek uppstår och allt är perfekt, förutom den lilla detaljen att Ben bor i en buske och kanske inte i allas ögon är en helt idealisk pojkvän. Emmy Abrahamson har skrivit en mycket rolig och dråplig roman med härliga karaktärer. Lite extra kul är det att en del sägs vara självbiografiskt. Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske (Albert Bonnier) är helt enkelt en väldigt bra bok som man blir glad av.

Inga kommentarer: