2015-05-29

Dröm en liten dröm

För några år sedan läste jag Hotellet i hörnet av bitter och ljuv, en berättelse som tog sin utgångspunkt i fynd som gjordes 1986 i källaren på Panama Hotel i Seattle när en ny ägare öppnade källaren och fann den full av saker tillhörande japanska familjer som internerades efter angreppet på Pearl Harbour 1941. Henry, son till kinesiska föräldrar som inget hellre vill än att Henry ska bli alltigenom amerikansk, träffar japanska Keiko och trots alla fördomar och förbud blir de vänner.
Av författaren Jamie Ford finns nu en ny bok på temat kärlek och försoning: Dröm en liten dröm (Bazar Förlag). Utifrån vad jag tyckte om Hotellet i hörnet av bitter och ljuv och på förlagets beskrivning är jag säker på att jag kommer att gilla även den nya boken skarpt.

"Den kinesisk-amerikanske pojken William Eng har bott på ett katolskt barnhem sedan den dag hans mors livlösa kropp bars bort. På sin tolvårsdag får William och de andra föräldralösa barnen åka till Moore Theatre för att gå på bio. Så snart William ser den vackra skådespelerskan, känd som "Willow Frost", på den vita duken är han säker på att det är hans älskade ah-ma. Med sin blinda vän, den modiga Charlotte, rymmer han från barnhemmet för att leta efter sin mor i ett tufft och ovänligt Seattle." 

Inga kommentarer: