2006-09-06

Böcker i media

1. I Gomorron Sverige recenserades Mikael Niemi: Mannen som dog som en lax, Pija Lindenbaum: Lill-Zlatan och morbror raring samt Faïza Guéne: Kiffe kiffe i morgon.

2. I dagens GP recenseras Eva Lindström: Jag rymmer (Alfabeta) - bilderbok om ett får som lämnar sin flock

3. I dagens DN och även i SvD, artikel om den tyska författaren Juli Zeh, aktuell med sin andra roman på svenska, Leklust (Norstedts). Hon slog igenom i Tyskland med debutromanen Örn och ängel för några år sedan och anses av de tyska litteraturkritikerna vara framtidens hopp.

4. I DN recenseras "en av sommarens mest omtalade romaner" AM Homes: This book will save your life (Granta)

5. I SvT:s Babel går Ingmar Bergman till hårt angrepp mot Alexander Ahndoril, författare till romanen Regissören (Bonniers). I boken skildras Bergmans liv i romanform vid tiden för inspelningen av Nattvardsgästerna. Boken finns i bokhandeln 15 september för den som vill veta vad som upprört Regissören och programmet sänds i SvT 12 september kl 20.00.

6. I SvD och DN recenseras Carl-Göran Ekerwald: Läsa innantill och bli en annan (Karneval) - om skönlitteraturens nyttighet: "entusiasmerande festtal" skriver recensenten i DN.

7. I DN även Agneta Klingspor: Går det åt helvete är jag ändå född (Bokförlaget Mormor) - en verksamhetsberättelse kallar författaren det själv.

8. I SvD recenseras Anneli Jordahl: Att besegra fru J - en bok om Elsie Johansson (Atlas)

Inga kommentarer: