2006-08-21

Man pratar om...

1. I dagens SvD, DN och GP recenseras Agneta Pleijel: Drottningens chirurg (Norstedts) - första delen av tre i en serie romaner med motiv och porträtt ur Agneta Pleijels släkthistoria. I denna bok som handlar om den avlägsne släktingen Herman Schützer, kirurg och hovläkare på 1700-talet. SvD skriver bl a "lysande roman", DN skriver "Pleijels mest lyckade roman"

2. I SvD och DN recenseras Henrik Berggren/Lars Trädgårdh: Är svensken människa?-gemenskap och oberoende i det moderna Sverige (Norstedts). En tankebok om vad som är grundbulten i det svenska samhället.

3. I GP recenseras Peter Spiegelman: Lura döden (Norstedts). Privatdetektiven från förra årets Mörkt förflutet,John March är tillbaka i Manhattans finanskvarter. Förebilderna är Chandler och Hammett.

4. I GP recenseras Annica Wennström: Lappskatteland (W&W) - samisk släktroman

5. I SvD recenseras ungdomsböcker bl a Matt Whyman: Vid dödens sjö samt Rätt att döda (BoCa) "sytrka och täta berättelser" och Håkan Borgström: I robotarnas värld (Alfabeta) "Utmärkt liten bok om robotar"

6. I Metro om Birger Schlaug, som har skrivit en roman om Elvis: Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac (Fischer & co)

Inga kommentarer: