2006-05-04

Man pratar om...

1. På Sverigebesök och intervjuad i bl a DN och Metro Curtis Sittenfeld, aktuell med I en klass för sig (W&W). Boken är en av de mest uppmärksammade debutromanerna i USA på länge och handlar om en fattig flicka på college. Boken har översatts till 23 språk och är en bästsäljare - i tex Korea säljs i snitt 900 ex varje dag...

2. I DN recenseras Oksana Zabuzjko: Fältstudier i Ukrainskt sex (Norstedts) - en roman om den ukrainska författaren Oksana och en roman om landet Ukraina som vi inte vet särskilt mycket om.

3. I DN även Adam Hochschild: Spräng bojorna - kampen mot slavhandeln (Ordfront) samt Emma Juslin: På barrikader av glas (Söderström)

4. I SvD recenseras Jonathan Freud: Romer (Leopard) "en märklig och ytterst läsvärd...tankebok, memoarer, historik över romernas språk, sedvänjor, religion, rättsväsen och ursprung"

5. I SvD även Thorkild Hansen: Camus död (Ellerströms). Författaren som kanske är mest känd för romanen om en forskningsexpedition till Jemen på 1700-talet; Det lyckliga Arabien har nu skrivit en liten essä med bl a en fransk hotellvärdinnas funderingar kring Albert Camus död i en bilolycka 1960. Hon kände honom väl, han brukade äta frukost i hennes hotellmatsal.

6. I SvD även Johanna Ekström: Titta, hon kryper (W&W)

Inga kommentarer: