2006-03-21

Man pratar om...

1. I dagens Go'morron Sverige recenserades Niklas Rådström: Gästen och Solja Krapu: Det började så oskyldigt. Man talade också om en bok av årets mottagare av priset till Astrid Lindgrens minne Katherine Paterson: Lyddie, som tyvärr inte finns i tryck längre. På Wettergrens hittar man inom kort en annan bok av samma författare: På spaning efter en hjälte.

2. I SvT:s Kobra Guillermo Martinez: Morden i Oxford (Bonniers) - klurig deckargåta med lite matematiska ledtrådar, absolut läsvärd!

3. I dagens SvD och DN recenseras Åke Lundqvist: Vildåsnans törst - en bok om den hebreiska Bibeln (Bonniers). SvD skriver bl a "Suverän guide till halva Bibeln" om denna genomgång av Gamla Testamentet.

4. I GP artikel om den polske journalisten och författaren Ryszard Kapuscinski, aktuell med boken Resa med Herodotos (Bonniers). Essäer om världen idag med utgångspunkt i världen som den såg ut på Herodotos tid för 2500 år sedan. Andra titlar av samme författare Imperiet, Fotbollskriget, Ebenholts

5. I SvD artikel om Jane Fonda, aktuell med självbiografin Mitt liv så här långt (Brombergs)

6. I SvD recenseras även Laura Wilson: Älskaren (Ordfront) - "förtätat drama under blitzen"och Matthew McIntosh: Well (Forum).

7. I DN recenseras Margaret Drabble: Den röda drottningen (Forum) och Hedendomen i historiens spegel (Nordic Academic Press)

Inga kommentarer: