2006-02-10

Man pratar om...

1. I GP om Författarkortleken - ett nytt sätt att få igång skrivandet.

2. I dagens Gomorron Sverige Svante Weyler: Ett hus i Ngouedi - tre resor och en berättelse(Atlas). Varför har utvecklingen inte nått Afrika och Ngouedi i Kongo-Brazzaville?

3. Zadie Smith, författare till bästsäljaren Vita tänder och Autografjägaren, har prisbelönats för sin nya bok On beauty. Denna bok kommer på svenska i vår: Om skönhet (Bonniers)

4. I SvD gör Mats Gellerfelt veckans bokval: Julio Cortázar: Den där Lucas, Henrik Nilsson: Nätterna, Verónica samt Fabian Kastner: Oneirine

5. I GP, DN och SvD recenseras Johannes Heldén: En maskin av ljus (Bonniers) samt Det underjordiska systemet (OEI Editör). På författarens hemsida http://www.johanneshelden.com kan man uppleva hans poesi ackompanjerad av animationer och elektronisk musik.

6. I DN en notis om nyutkommen pocketbok av Nick Johnstone: Lou Reed talking (Omnibus)

7. Det skrivs både här och där om Annika Borg, aktuell med boken Det är ingen fara du är människa (W&W). Annika Borg är präst som medverkar i radions Tankar för dagen och i Amelia. Den nya boken handlar om att lära sig slösa med tiden, inte leva som varje dag var den sista och framförallt att vi inte måste vara perfekta, vi är människor.

8. Så här i OS-tider recenserar SvD Christoffer Brask/Petter Karlsson: Ur spår! Snor, svett och svenska skidkungar (Fischer)

Inga kommentarer: