2008-04-28

Ny underbar bok om Klematis

Klematis:
över 100 utvalda sorter

Andromeda Matz

Om man, som jag, har balkong kanske man tror att det är helt omöjligt att ha en Klematis. Glöm det.....för i den här nya boken hittar man tips om vilka sorter som passar bra att odla i kruka och hur höga dom blir. Har man en trädgård, är det kanske färg mer en storlek, som är det viktiga. Det är bara att sätta sig ner och bläddra i denna fantastiska bok. Här får man reda på det mesta om denna underbart blommande växt. ( Till min balkong blev det en Multi Blue och jag är lite sugen på en Dr Ruppel...... men jag skall ju ha plats själv också !!!)

Pockettips i Metro



Susanna Hakelius Popova: Överklass (Lind & co)

Simon Gärdenfors: Simons 120 dagar (Ordfront)

Roslund/Hellström: Flickan under gatan (Pocketförlaget)

Kicki Norman: Väninnorna och Kung Carl (Bonnierpocket)

Camilla Läckberg: Tyskungen (Månpocket)

Den som inte tar bort luddet ska dö



Arga lappar finns överallt. Ta del av vardagsagressionerna i David Batras Den som inte tar bort luddet ska dö (Frank). Läs ännu fler på http://www.arga-lappen.blogspot.com/

2008-04-25

Boken som har humor & värme samt är spännande & ruggig !


John Searles: Otroligt men sant
Mån-Pocket
Charlene har två söner.....Philip och Ronnie. Philip, som bott ett tag i New York, har trillat ut genom ett fönster och brutit benet. Han har flyttat tillbaka till mamma för att få mark-service. Ronnie har omkommit i en bilolycka. En kväll ringer Melissa, Ronnies flickvän, hem till Charlene och Philip. Hon vill komma och hälsa på. Till deras stora förvåning berättar hon att hon är med barn med Ronnie. Problemet är bara att han har varit död i 5 år !!!!! Det här låter väldigt flummigt....men låt inte det hindra dej från att läsa denna bok. Allting får en förklaring, och det är det som är den spännande delen av boken. Du får dessutom svar på frågorna..........vad gjorde Philip i New York, hur gick Ronnies olycka till, varför är Charlene så trött och sliten.....och hur i hela friden kan Melissa vänta barn med Ronnie.

Mys-bok som framkallar många leenden!!!


David Nicholls: Mitt livs roll
MånPocket
Att bli döpt till Stephen C. McQueen förpliktigar.....speciellt om man som Stephen, valt skådespelarbanan. Men Stephen är den som spelar liket på obduktionsbordet, brevbäraren som kommer med posten eller enbart passerar förbi i bakgrunden av bilden. Jobbet han har, när boken börjar, är att spela "döden" 12 sekunder i slutet på en pjäs. Han är också "stand-in" för pjäsens stora stjärna, Josh Harper, och Stephen hoppas ständigt att något skall hända Josh, så att han får göra sin stora teater-debut. Stephen blir lite impornerad när han blir bjuden hem till Josh på fest. Han investerar i en dyr flaska vin att ha med sig.......men festen blir inte riktigt som han tänkt sig och plötsligt är livet riktigt rörigt.
Boken har hög mys-faktor och ger många leenden.

Lätt som en plätt


Det är lätt att baka om man har en bra guide, alldeles nyutkommen är Leila Lindholms A piece of cake (NoK).
Chokolate cupcakes, New York blueberry cheesecake, Kola- och pekannötspaj, Kardemummaskorpor eller kanske nio sorters scones...

Uppföljaren till "Den misstänkte"


Michael Robotham: Förlorad
Bonnier-pocket
Kommissarie Vincent Ruiz fiskas upp ur Themsen av flodpolisen. Han är svårt nerskyld och blöder från ett flertal skottskador. Efter att ha tinat upp och piggnat till på sjukhus, blir han förhörd av sina kollegor.......och Vincent börjar inse att han är misstänkt för att ha begått ett brott. Problemet är att han inte har en susning om vad han har råkat ut för och hur han hamnade i Themsen. Vincents, numera, gode vän psykologen Joseph O´Loughlin kommer till hans hjälp. En mycket spännande uppföljare till "Den misstänkte" och den har ett överraskande slut.

Engelsk spänning i pocket.



Michael Robotham: Den misstänkte
Bonnier-pocket

Psykologen Joseph O´Loughlin råkar vara på felställe vid fel tidpunkt och blir anklagad för mordet på en klient han inte träffat på flera år. Joseph blir hårt ansatt av kommissarie Vincent Ruiz och han känner att Ruiz inte kommer att lägga två strån i kors för att hitta mördaren. Joseph bestämmer sig för att försöka hitta mördaren själv. Boken börjar med en underbar lite historia om en lövhög !! Blev du nyfiken....???

2008-04-22

Missa inte



Nu finns en riktigt bra bok ute i bokhandeln. Ildefonso Falcones: Katedralen vid havet (Bazar).

Det är absolut är ”Vindens skugga-varning” på denna bok - en god berättelse kryddad med historia, vimmel från Barcelona, kärlek, fasa och spänning i en lagom blandning.

2008-04-11

Gå i kloster

För den som söker lite lugn och stillhet kan man få tips i Pippi Engstedts bok Kloster - vistelser i stilla rum (Arena).
Boken innehåller nordiska och sydeuropeiska kloster som tar emot gäster.